2023 - 2024 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI HAZIRBULUNUŞLUK SINAVLARI

Öğrenme süreci için son derece önemli olan hazırbulunuşluk,  eğitim sisteminin önemli bir girdisidir. Eğitimde kalıcı değişikliklerin meydana gelebilmesi, öğrencinin hazırbulunuşluk seviyesine bağlıdır. Bu sebeple, öğrencinin yeni beceriler kazanması için ön gereklilik niteliğindeki bilişsel, duyuşsal ve hareket odaklı davranışlara sahip olması gerekir.

Öğrenme yaşantılarının öğrencilerin düzeyine uygunluğu, kalıcı ve etkin öğrenme açısından hayli önemli. İşte tam bu noktada kalıcı ve etkin öğrenmeyi mümkün kılmak için öğrencinin hazırbulunuşluk düzeyinin tespit edilmesi gerekiyor. Bunu sağlama araçlarından biri de her bir dersin kazanımları doğrultusunda yapılan hazırbulunuşluk uygulamasıdır.

20.09.2023 487

İstanbul Hazırbulunuşluk Uygulaması ilçemizdeki tüm resmî liselerde aşağıda belirtilen tarihlerde yapılacaktır:

Sınav tarihi:  30 Eylül- 1 Ekim 2023

Öğrenciler sınava eba.gov.tr üzerinden çevrimiçi katılım sağlayabilecektir.Sevgili öğrencilerimiz; sınavlara belirtilen zaman aralıklarında eksiksiz girelim. Hepinize şimdiden başarılar dileriz. ️

İstanbul Hazırbulunuşluk Uygulaması tanıtım videosu için

TIKLAYINIZ