Velilerimize Bilgilendirme Duyurusudur!                                                                                                                                                   Okulumuzda Sağlık ve Hijyen Önlemleri

Velilerimize Bilgilendirme Duyurusudur! Okulumuzda Sağlık ve Hijyen Önlemleri

17.10.2023 90

2023-2024 eğitim ve öğretim yılı, özellikle okulların bulaşıcı hastalıkların yayılımı açısından yüksek risk taşıdığı bir döneme denk geliyor. Toplu yaşam alanları, çocukların ve gençlerin yoğun etkileşimde bulunduğu okullar, kreşler ve öğrenci yurtları, sağlık ve hijyen konularında özel önem taşıyor. Bu bağlamda, okullardaki kantinler, derslikler, yemekhaneler, tuvaletler, banyolar, spor salonları, yatakhaneler, okul servisleri ve okul çevresi gibi alanlarda alınacak sağlık önlemleri ve bilgilendirmeler büyük bir öneme sahiptir.

Hijyenin Önemi: Özellikle bulaşıcı hastalıkların solunum yoluyla yayılabildiği dönemde, grip, nezle, verem, kızamık, difteri gibi hastalıkların hızla yayılma potansiyeli artıyor. Bu nedenle, çocukların kişisel hijyen kurallarına dikkat etmeleri, el hijyenini sağlamaları gerekiyor. Sağlıklı bir çevre oluşturmak için okul yönetimlerinin ve eğitimcilerin öğrencilere bu konuda rehberlik etmesi büyük önem taşıyor.

Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele: Bulaşıcı hastalık belirtileri gösteren çocukların okula getirilmemesi, okulda bu tür hastalıkların erken teşhis edilmesi, aile hekimlerine yönlendirilmesi ve okul yönetimine bildirilmesi gibi önlemler alınmalıdır. Ayrıca, okulda aynı anda birden fazla çocukta hastalık belirtileri görülmesi durumunda il/ilçe sağlık müdürlükleri ile iş birliği içinde hareket edilmelidir.

2023-2024 eğitim ve öğretim yılında, okullarda sağlık ve hijyen konularına özel bir vurgu yapılmalıdır. Öğrenciler, öğretmenler ve diğer çalışanlar bilgilendirilmeli ve bu alandaki önlemler sıkı bir şekilde uygulanmalıdır. Sağlıklı bir okul çevresi, çocukların eğitimine destek olmanın yanı sıra toplumun genel sağlığını da koruyacaktır.

Toki Atakent Spor Lisesi olarak bulaşıcı hastalıkları önleme konusunda tüm tedbirleri almış olup, aynı özeni tüm öğrenci ve velilerimizden bekliyoruz.

Sağlıklı günler dileriz.

OKULUMUZUN ENFEKSİYON ÖNLEME PLANINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ