Öğrenci Meclisleri Projesi Kapsamında Kanser Haftası Etkinlikleri  Yapıldı.

Öğrenci Meclisleri Projesi Kapsamında Kanser Haftası Etkinlikleri Yapıldı.

05.04.2024 79

Öğrenci Meclisleri Projesi Kapsamında Kanser Haftası Etkinlikleri Okulumuzda Yapıldı

İstanbul il milli eğitim koordinasyonu tarafından yürütülen öğrenci meclisleri projesi kapsamında, okulumuzda kanser haftası etkinlikleri gerçekleştirildi. Öğrenciler, kanserle ilgili farkındalık oluşturmayı hedefleyen bu etkinliklerde büyük bir özveri ve duyarlılıkla çalıştılar. Sınıflarımızda düzenlenen sunumlarla, öğrenciler kanserle ilgili bilgileri paylaşarak, hastalığın önlenmesi ve tedavi yöntemleri konusunda bilinçlenmeyi amaçladılar. Sunumlar, öğrencilerin araştırma yapma ve sunum becerilerini geliştirmelerine de olanak sağladı.

Ayrıca, kanser haftası etkinlikleri kapsamında sınıflarımızda duvar gazetesi oluşturuldu. Bu duvar gazetesi, öğrencilerin kanserle ilgili bilgileri ve farkındalık mesajlarını içeren görsellerle zenginleştirilmiş bir şekilde hazırlandı. Öğrenciler, sanat ve tasarım becerilerini kullanarak duvar gazetesinin tasarımını oluştururken, kanserle mücadelede dayanışma ve destek mesajlarını da iletmeyi ihmal etmediler.

Okulumuzun öğrenci meclisi başkanı İbrahim YAVUZ, etkinliklerin amacına ulaşması ve öğrenciler arasında kanserle ilgili farkındalığın artması için çalışmaların devam edeceğini belirtti. Bu tür etkinliklerin, öğrencilerin toplumsal duyarlılıklarının artması ve sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesine katkı sağladığı vurgulandı. Öğrencilerimiz, kanser haftası etkinlikleri kapsamında gösterdikleri aktif katılımlarıyla, toplumda farkındalık oluşturmayı ve kanserle mücadelede birlikte hareket etmeyi amaçladılar. Bu tür etkinliklerin önemi ve etkisi, gelecek nesillerin sağlık bilinci ve sosyal sorumluluk duygusunu geliştirmek adına büyük bir öneme sahip olduğunu bir kez daha gösterdi.

05-04-202405-04-202405-04-202405-04-202405-04-202405-04-2024